Over ons

In 1991 startten Luit en Belinda Wierenga het bedrijf: v.o.f. Hoveniers Luit Wierenga. Door de jaren heen heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een breed hoveniersbedrijf dat maatwerk levert aan zowel particuliere als zakelijke klanten.

 

Diederick Wierenga (zoon) startte in 2007 een eigen bedrijf: Wierenga Bestratingen, in Assen. Met een gedreven werkethiek en het leveren van hoge kwaliteit en heeft Wierenga Bestratingen zich bewezen als een betrouwbare partner in de bestratingswereld. Ook dit bedrijf zet zich in voor zowel particuliere als zakelijk klanten en is werkzaam in de onderaanneming in de wegenbouw. Alle machines, gereedschap en expertise zijn in huis om een tuin van sierbestrating te voorzien, maar ook om grote pleinen of wegen te bestraten.

 

Metrijs Wierenga (zoon) heeft in 2011 zijn HBO-opleiding Boomteelt afgerond aan de HAS  Den Bosch. Deze specialistische opleiding leverde veel nieuwe kennis op van het hoveniersvak, en een grote kennis over bomen, bloemen, en planten.

 

In juli 2011 zijn beide zonen ingestroomd in het hoveniersbedrijf van Luit en Belinda. Het leek een ieder een goed idee om de krachten te bundelen. Dankzij de kennis en vaardigheden van Diederick in het bestraten en de tijdens zijn studie opgedane kennis van Metrijs, kan het bedrijf nu een nog breder scala aan klanten van dienst zijn.

 

In Januari 2014 zijn het hoveniers- en het bestratingsbedrijf officieel samengevoegd tot Wierenga Hoveniers & Bestratingen. Iedereen is blij met deze stap en zet zich in voor het gezamenlijke doel: zo goed mogelijk werk afleveren bij de klanten!

 

Liefde voor het vak, enthousiasme, creativiteit en werkzaamheid zijn de drijfveren die dat mogelijk maken. Het met hart en ziel aan de voorkomende opdrachten werken, dat het voor beide partijen naast een mooi eindresultaat ook een mooi eindgevoel geeft, is het doel.

 

Wij hopen dat ons enthousiasme voor de tuin en alles daar omheen op u over slaat en zouden het leuk vinden om binnenkort met u en uw tuin kennis te maken.

 

Diederick, Metrijs, Belinda en Luit